Ondernemen

Wanneer een zakelijke cursus?

vrouw achter laptop

Een goed moment voor een zakelijke cursus of opleiding

Heb je collega’s, werknemers, werkgevers of zakelijke relaties wel eens gehoord over zakelijke cursussen? Wat ze kunnen doen voor het bedrijf, hoe graag ze het zouden willen proberen… whatever! Wij denken dat je nooit uitgeleerd bent en dat dus zeker op zakelijk gebied jij altijd door moet leren. In dit artikel gaan we een aantal situaties bespreken wanneer een cursus op opleiding heel interessant kan zijn.

Beloning

Een beloning voor je personeel in de vorm van wijsheid! Een van de beste beloningen die een werkgever kan geven en ook voor de werknemer is het heel interessant. Als baas denk je natuurlijk aan de ontwikkeling van je personeel. Laat het personeel zelf een keuze maken uit wat ze willen leren en zij waarderen het ook zeker! Wil je het plaatje perfect maken dan laat je ze de opleiding volgen onder werktijd. De cursus hoeft ook niet perse direct informatie over de werkzaamheden de bieden. Iets heel anders als fitness, gezondheid of een assertiviteitstraining kan ook heel positieve impact hebben op je personeel.

Relatiegeschenk

Iets waar je misschien niet zo snel over nadenkt maar een zakelijke cursus als relatiegeschenk is origineel en je relatie heeft er echt iets aan. In het geval van een klein startend bedrijf of een bedrijf met een nieuwe afdeling is een geschikte cursus vinden een eitje! Als je zelf al bekend bent met de cursus is het helemaal top, dan weet je precies wat je bedrijf helpt en wat niet. Mocht je heel erg fan zijn van een cursus die je constant cadeau geeft. Misschien kan je dan zelfs een deal maken met de aanbieder zodat er nog iets van de prijs af gaat!

Stagiaires

Hechten je veel waarde aan stagiaires? Een stagevergoeding stelt vaak niet zoveel voor, natuurlijk staat stage bij jouw bedrijf goed op het cv van de gelukkige stagiair maar wil je er nog een schepje bovenop doen zodat hij of zij jullie echt aanraad aan andere studenten en potentiële klanten? In dat geval zou je ze ook nog een cursus (met diploma of certificaat) aan kunnen bieden. Het is van belang dat er een diploma of certificaat voor te halen is, op die manier kan de student dit aangeven bij een volgende werkgever. Een gedeelte van de kosten kunnen teruggevraagd worden bij de belasting, zo wordt de stagiair ook niet te duur!

Deel dit artikel: