Ondernemen

Met deze tips word jij volgend jaar de beste werkgever

Wat werknemers nodig hebben van een goede werkgever is een bovengemiddeld salaris, goed contact met het management en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Kun jij dit waarmaken? Dan zou jij volgend jaar de titel Beste Werkgever kunnen winnen.

Tijdens de verkiezing van dit jaar is niet alleen gekeken naar op wie men stemde maar ook waarom.

+ Salaris

Veel werkgevers met een hoge beoordeling bleek het salaris of de arbeidsvoorwaarden een pluspunt te zijn. Bij de top 3 bedrijven was dit een belangrijk punt. Op alle niveau’s binnen de organisatie werd het salaris positief benoemd.

+ Sfeer

Voor werknemers is de sfeer erg belangrijk. Verbondenheid, samenwerken, hechte teams. Vooral geen terreur; noch financieel noch op HR-gebied. Werknemers moeten op hun gemak zijn om optimaal te kunnen presteren. Angst en werkdruk werken dit juist tegen. Daarnaast is een goede balans tussen werk en privé erg belangrijk.

– Bemoeienis

Te veel lagen en daardoor te veel bemoeienis van boven vinden werknemers vervelend. Werknemers willen met hun eigen leidinggevende kunnen werken, kunnen discussiëren en plannen. Niet met lagen daarboven waar geen persoonlijk contact mee is. Bureaucratie is ook een minpunt, omdat werknemers het idee krijgen hierdoor niets te kunnen uitproberen. Als nieuwe ideeën via 4 lagen moeten voor goedkeuring, dan houdt het al snel op en raken werknemers gedemotiveerd.

Overweeg wat belangrijk is

Voor de werkgever is het bedrijf belangrijk en daarmee ook de bedrijfscultuur. Voor werknemers is de werksfeer juist belangrijk. Het is daarom van belang om hier een goede match te maken tussen de sfeer en de cultuur. Tevreden werknemers hebben hart voor de organisatie en werken harder. Zij zullen minder snel vertrekken voor een beter salaris omdat zij vrezen dat het bij het andere bedrijf minder fijn werken is.

Deel dit artikel: