Ondernemen

3 Redenen waarom het als DGA handig is om je loonadministratie uit te besteden

rekenmachine

Bij de inkomstenbelasting en loonbelasting word je als DGA (directeur-groothandel) gezien als je minstens 5% aandelen hebt in een BV (besloten vennootschap). En bij dezelfde BV tegelijkertijd ook werkzaamheden verricht in hogere managementfuncties. Als directeur-groothandel ben je wettelijk verplicht om een salarisadministratie bij te houden. Het is handig om dit uit te besteden, want het is een complexe taak. Als je je salarisadministratie uitbesteedt bij bedrijven, zoals https://www.compasnl.com/ bespaar je veel tijd en ben je ervan verzekerd dat de administratie foutloos en geautomatiseerd wordt verwerkt. In dit artikel ontdek je nog meer voordelen van het uitbesteden van je salarisadministratie!

Bespaar kosten en tijd

De salarisadministratie zelf doen lijkt op het eerste gezicht aantrekkelijk op financieel gebied, maar dit blijkt echter niet zo te zijn voor de langere termijn. Naast de directe kosten komen namelijk ook verborgen kosten kijken. Dit is een tijdrovende klus, waardoor je geld verliest. De extra tijd die je hiervoor nodig hebt wil je natuurlijk liever besteden aan het ondernemen, want dit brengt uiteindelijk geld in het laatje. Voor de langere termijn is het uitbesteden van je DGA-loonadministratie de beste optie, zodat jij je energie kan steken in jouw vakgebied!

Vermijd kostbare fouten

Als je ervoor kiest om zelf de DGA-salarisadministratie uit te voeren loop je een groot risico om kostbare fouten te maken. Dit wil je natuurlijk vermijden, want deze fouten kunnen ontzettend veel geld kosten. Ook is er een kans dat je bepaalde zaken over het hoofd ziet, als je de salarisadministratie als “bijzaak” onderhoudt. Dit is natuurlijk niet gek, want ondernemen is je hoofdtaak. Hierdoor is het logisch dat je niet alle kennis in huis hebt, zoals een gespecialiseerd administratiekantoor. Als je fouten in je administratie maakt, kunnen de belastingdienst en andere overheidsinstanties boetes opleggen. Door uitbesteding, kun je deze vervelende incidenten voorkomen. Daarnaast hebben administratiekantoren meer oog voor detail die uiteindelijk in jouw voordeel kunnen werken!

Veranderende wetgeving

Bij het bijhouden van de salarisadministratie heb je veel vakkennis nodig, want je hebt te maken met vele factoren, zoals bruto- en nettoloon berekeningen, jaaropgaven en meer. Daarnaast zijn er ook fiscale en sociale wet- en regelgeving waarmee je te maken hebt. Deze veranderen steeds, waardoor je de ontwikkelingen regelmatig moet bijhouden. Dit is natuurlijk niet waar je bezig mee wil zijn als ondernemer. Door de constante verandering van de wetgeving is er een grote kans dat je de fout in gaat. Ook om deze reden is het verstandig om je salarisadministratie DGA over te laten aan bedrijven die hier gespecialiseerd in zijn.

Kortom, het is verstandig om je tijd en energie te besteden aan datgene waar jij van houdt in plaats van papierwerk te vullen voor de loonadministratie. Een gespecialiseerde DGA- salarisadministratie kan veel zorgen ontnemen en regelen dat alles nauwkeurig en correct wordt afgehandeld. Ook kunnen ze je adviseren over bepaalde zaken, want ze hebben namelijk veel oog voor detail. Dit kan jou ook weer extra geld opleveren! Dat klinkt toch helemaal geweldig?

Deel dit artikel: