Tech

Geen lange rij meer in de supermarkt met Amazon Go

Lange wachtrijen zijn verleden tijd in de nieuwe supermarkt van Amazon. De oplossing is “Just Walk Out Shopping” techniek van Amazon Go. Begin volgend jaar opent deze supermarkt zijn deuren. Er werkt geen personeel en er staan geen kassa’s. Je loopt naar binnen, haalt je boodschappen op en loopt weer naar buiten. Simpel, toch? Maar hoe werkt dat dan?

Zodra je de supermarkt binnenkomt, scan je je smartphone langs een van de toegangspoortjes. Dankzij de Amazon Go app, maakt je smartphone contact met de techniek achter de supermarkt. Je hoeft je telefoon ook niet continu in de hand te houden. Je pakt wat je nodig hebt uit de schappen en het wordt automatisch toegevoegd aan je rekening. Wat je weer terug legt, wordt ook weer van je rekening gehaald. Als je de winkel weer verlaat via de poortjes, worden je aankopen verrekend met je Amazon account.

Deze technologie gaat een stap verder dan die van de zelfbedieningskassa’s van de Albert Heyn en de Ikea. Daar moet je al je boodschappen nog wel scannen en betalen voor je weggaat. In de Amazon supermarkt gaat dit veel makkelijker. Doordat je boodschappen automatisch worden vereffend, loop je gewoon naar buiten en hoef je niet meer te wachten.

 

Deel dit artikel: