Personeel

Zorg voor mondkapjes bij personeel

Zorg voor mondkapjes bij personeel

Voor de opkomst van het Coronavirus in begin 2020 waren mondkapjes alleen te zien bij tandartsen. Helaas zijn mondkapjes een steeds herkenbaarder straatbeeld door de komst van pandemieën. Bescherm je personeel met mondkapjes en zorg dat ze niet besmet worden.

Voorkom dat je personeel thuis zit

Door het dragen van mondkapjes wordt de kans dat je anderen en jezelf besmet kleiner. Al hoewel deskundigen het er nog niet definitief over eens zijn kan het sowieso geen kwaad. In de eerste fases van pandemieën kun je als bedrijf het heft in eigen handen nemen en besmettingen minimaliseren. Hierdoor zijn de gevolgen zoals ziek personeel minder groot.

Moet je dan tienduizenden mondkapjes kopen? Nee, tegenwoordig zijn mondkapjes wasbaar. Dit houdt dat in dat het personeel de mondkapjes kan hergebruiken. Na elk gebruik in de wasmachine doen op minimaal 60 graden zorgt ervoor dat bacteriën doodgaan. Als extra zekerheid kun je ervoor kiezen om de mondkapjes te gaan strijken. Veilig en duurzaam.

Marketing als bijkomend voordeel

Naast het punt dat jij je personeel zo veel mogelijk bescherming geeft is het een nieuw marketingkanaal. Zo kun je bijvoorbeeld mondkapjes bedrukken met je bedrijfslogo. Zowel je personeel als de sociale contacten van je personeelsleden zullen in contact komen met je bedrijf. Of schenk mondkapjes als relatiegeschenk aan andere bedrijven als blijk van medeleven.

Hoe jij je marketing tot uiting brengt op de mondkapjes ligt aan jou bedrijfscultuur. Als je zakelijk wilt overkomen zijn zwarte mondkapjes met bedrijfslogo een goede keuze. Juist opvallen met een ludieke tekst? Kies dan voor kleuren zoals roze mondkapjes. Hou er echter altijd rekening mee dat mondkapjes veelal worden gedragen tijdens pandemieën. Wat als grappig bedoeld kan zijn, kan voor iemand waarvan een dierbare ernstig ziek is niet ‘grappig’ zijn. Natuurlijk is de branche waarin je acteert ook van belang. Een begrafenisondernemer zou zakelijke mondkapjes met bedrijfslogo kunnen bedrukken. In tegenstelling tot een discotheek, waar je juist blij van moet worden.

Deel dit artikel: