Personeel

Cursus verandermanagement

wolkenkrabber van glas

Wanneer je organisatie toe is aan verandering, kan dat lastig zijn om onder ogen te zien. Veranderingen zijn voor veel mensen een grote stap, die moeilijk is om te zetten. Dat komt doordat wij gehecht zijn aan onze gewoontes en gebruiken. Een verandering is spannend, en brengt onrust met zich mee. Daarom houden we graag vast aan onze oude gewoontes, ook al zien we zelf ook wel in dat die niet altijd even efficiënt zijn. Wanneer jij binnen je bedrijf merkt dat je werknemers of het management moeite heeft met veranderingen doorvoeren, kan het slim zijn om een cursus verandermanagement te volgen.

Waarom een cursus verandermanagement?

Ben je op zoek naar effectief verandermanagement, dan is het handig om een cursus verandermanagement te volgen. Bij Servadvies kun je een verandermanagement cursus op maat volgen. Zij kijken naar de wensen van jouw organisatie, en passen de cursus hierop aan. Daarnaast zullen zij kijken naar de sfeer en cultuur binnen jouw organisatie, zodat de cursus gegarandeerd effectief is. In de cursus leer je in groepsverband samenwerkingen en effectiviteit te verbeteren. Op deze manier leer je om op goede wijze veranderingen binnen jouw organisatie door te voeren, zonder dat je werknemers tegen dingen aanlopen.

Wat houdt het precies in?

De cursus van Servadvies start met een oriënterende scan van je organisatie. Tijdens deze scan zal duidelijk worden hoe jouw organisatie in elkaar zit, en wat de organisatievisie, doelstellingen en kaders van je organisatie zijn. Hierdoor kan de cursus worden aangepast op jouw organisatie. Vervolgens zal de cursusleider in gesprek gaan met stakeholders van de organisatie. In deze gesprekken is het belangrijk dat iedereen transparant is en dat iedereen met elkaar durft te delen. Door deze gesprekken te voeren komt de cursusleider erachter waar verbeteringen nodig zijn en wat er juist al goed gaat. Aan de hand van deze gesprekken zal dan een advies worden gevormd. 

De uitkomst?

De uitkomst van deze cursus zal zijn dat het management op een verantwoorde manier veranderingen door kunnen voeren op de werkvloer. Zo zal er niemands talent onbenut blijven, en zal niemand door deze veranderingen in een slechtere positie terecht komen. Uiteindelijk is het volgen van zo’n cursus een win-win situatie voor iedereen binnen de organisatie. 

Deel dit artikel: