Bedrijven

Branche van luxe ledverlichting wordt steeds groter

Luxe ledverlichting

Sinds de komt van LED als vervanger van de gloeilamp in 2007 is de branche van verlichting flink gegroeid. Binnen een mum van tijd zijn veel gloeilampen vervangen door ledlampen. Met de verdere technologie binnen de verlichtingsbranche zijn er steeds meer ondernemingen bij gekomen. Met name in de lineaire ledverlichting zijn veel ondernemingen gestart. Op deze pagina gaan we graag wat verder in op lineaire ledverlichting. Wat is lineaire ledverlichting? Waar kun je lineaire ledverlichting toepassen? Enkele vragen die we in deze blog willen beantwoorden.

De ontwikkelingen van lineaire ledverlichting

Lineaire verlichting bestaat altijd uit een LED profiel, LED strip, LED voedingen en een LED controller. De LED profiel dient als drager van de LED strip en is verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. Zo kunnen de led profielen om veel ondergronden worden aangebracht. Van plafond tot keukenaanrecht, veelal is mogelijk. Hetzelfde geldt voor de LED strips. Deze zijn ook in veel verschillende kleuren, felheid en soorten verkrijgbaar. Door de LED voedingen en controllers zijn de aanwezige lampen en stekkers verleden tijd.

Verschuiving naar een hoger en luxer segment

Door de stijlvolle en luxe uitstraling van de ledverlichting ontwikkelingen is de branche ook naar een hoger en luxer segment verplaatst. Wist je bijvoorbeeld dat de luxe sfeerverlichting ook in stucwerk aangebracht kan worden? Dit kan met de zogeheten LED stuc profielen. Zo is het mogelijk om de verlichting van de gestucte muur naar het gestucte plafond te laten lopen. Maar de verlichting kan ook op keukenbladen, traptreden en andere ondergronden worden aangebracht. Hoe dan ook, laat je eens inspireren op de website van hetledhuis.nl. De website met het grootste lineaire ledverlichting van Nederland.

Deel dit artikel: